Wydawnictwo Laurum

Pełnia życia

Strona główna»Kuchnia»Wielka księga słoików

Wielka księga słoików

Wielka księga słoików (Jennifer MacKenzie)

Nasza cena

42,42 zł

49,90 zł

RABAT 15%

Wielka księga słoików

Ponad 250 przepisów - od przetworów z warzyw i owoców, aż po pasty i dipy! 

Diety, Kuchnia

Jennifer MacKenzie

  • ISBN: 978-83-8087-473-2
  • format 178 x 254 mm
  • 326 stron
  • oprawa miękka ze skrzydełkami



Proste techniki przygotowania smakowitych i zdrowych przetworów z warzyw i owoców, a także przepisy
na pasty i sosy!

Nic nie daje takiej satysfakcji, jak możliwość otwarcia urokliwego słoika z domowymi przetworami – gdy się ma świadomość, że każdy składnik został starannie wybrany i przygotowany w szczycie sezonu, a następnie bezpiecznie zamknięty pod pokrywką słoika. W imię takiej przyjemności naprawdę warto się trochę postarać! Ta książka zawiera kreatywne, ale przy tym przystępne przepisy, za których sprawą zakochasz się w domowych przetworach.

Spróbuj pysznych przetworów, takich jak choćby: ogórki do chleba z masłem Ciotki Thelmy, kalafior marynowany
w curry, pikantnie korzenna cebula perłowa, klasyczna kapusta kiszona, marynowane czereśnie, pomidorowa salsa z papryką chipotle, malinowy sos barbecue o dymnym posmaku, relisz ćwikłowy, sos chutney z mango i bananów, sos chutney jabłkowo-rodzynkowy, kwaskowate francuskie korniszony czy marynowany bakłażan azjatycki.

Proste i precyzyjnie opisane metody gwarantujące bezpieczeństwo domowych przetworów.


Książka zawiera także podstawowe informacje na temat sprzętu niezbędnego i przydatnego do robienia przetworów oraz szczegółowe wskazówki pomocne podczas robienia zakupów i przygotowywania składników poszczególnych przepisów.
 


 

Jennifer MacKenzie specjalizuje się w ekonomii gospodarstwa domowego i pisze książki. Ma piętnastoletnie doświadczenie w tworzeniu, testowaniu i doskonaleniu przepisów kulinarnych. Od kilku lat występuje również w roli sędziego podczas konkursów na najlepsze wyroby konserwowane.