Wydawnictwo Laurum

Pełnia życia

Strona główna»Kuchnia»Ciastecznik

Ciastecznik

Ciastecznik (Daniel Coceancig)

Nasza cena

21,17 zł

24,90 zł

RABAT 15%

W sprzedaży od 15.03.2019r.

Dodaj do przechowalni

Ciastecznik

Przepisy na ciasta i desery 

Kuchnia

Daniel Coceancig

  • ISBN: 978-83-8087-683-5
  • format 165 x 235 mm
  • 196 stron
  • oprawa miękka ze skrzydełkami


Finalista programu Bake Off – Ale Ciacho! zaprasza w kulinarną podróż po najpyszniejszych wypiekach sezonowych. Wykorzystaj bogactwo produktów charakterystycznych dla poszczególnych pór roku, a także dla danego regionu i zachwyć siebie oraz swoich gości wyjątkowymi wypiekami przygotowanymi w twojej kuchni.

Dzięki prostym instrukcjom i efektownym fotografiom przedstawiającym kolejne etapy przygotowywania wypieków
i deserów nauczysz się robić ciasta, których kolory przyprawiają o zawrót głowy, owocowe i czekoladowe muffiny, bezy, rolady, serniki, a także klasyczne ciasta o niepowtarzalnych smakach.

Wykorzystaj bogactwo sezonowych owoców!
Wiosną daj się ponieść owocowej fantazji i spróbuj tarty z truskawkami i kremem earl grey, makaroników poziomkowych czy lawendowej panny cotty.
Latem zachwyć gości kruchymi pierogami z morelami oraz lodami pistacjowymi. A jeśli zrobi się za słodko, przełam smak owocową tartą z kremem cytrynowym.
Jesienią dodaj sobie energii batonikami muesli, przygotuj własne powidła śliwkowe, a na wynos upiecz zawijańce drożdżowe z rodzynkami.
Zimą wprowadź się w świąteczny nastrój i przygotuj pachnący domek z piernika czy korzenny wieniec z bezy. Później zaskocz gości sorbetem szampańskim, tortem bezowym i widowiskowymi gruszkami w karmelowej glazurze.

Oprócz czterech głównych pór roku Daniel Coceancig wyróżnia także przedwiośnie oraz przedzimie – dwa przejściowe okresy, które również obfitują w wyjątkowe składniki, nadające wypiekom niepowtarzalny charakter.

Pasja oraz lata eksperymentów w kuchni zaowocowały oryginalnymi przepisami, które cieszą zarówno oko, jak
i podniebienie.


  To książka, która przypadnie do gustu tym, którzy lubią desery sezonowe i bezpretensjonalne. W epoce przepisów przekombinowanych to miła odmiana: przepisy z cukrem, masłem, czekoladą. Dla tradycjonalistów, ale ci, którzy szukają ciast bardziej fantazyjnych, również znajdą tu coś dla siebie. A z ciekawostek – Daniel jest bankowcem, od dziesięciu lat pracuje w banku, a wypieki i blog to jego hobby.

           - Eliza Mórawska-Kmita, blog whiteplate

  Jakie ciasto podać teściowej albo czym zaskoczyć sąsiadkę? Ciastecznik służy radą i pomocą. To z pewnością jedna
z bardziej ciekawych i przystępnych pozycji na rynku. Książka dla wielbicieli słodkiego, wszelakich deserów i wszystkiego, co ma w sobie cukier. Warto po nią sięgnąć albo kupić ją na prezent dla przyjaciółki.

           - Marta Dudzińska, magazyn „Uroda i Zdrowie"
 


 

DANIEL COCEANCIG – finalista 3. edycji Bake Off – Ale Ciacho!. Pieczenie i fotografia kulinarna to jego pasja. Z chęcią dzieli się swoimi przepisami z innymi, prowadzi blog ciastecznik.pl