Wydawnictwo Laurum

Pełnia życia

przejdź do koszyka

Twój koszyk

pusty

Strona główna»Kuchnia»Wielka księga jogurtów

Wielka księga jogurtów

Wielka księga jogurtów (Pat Crocker)

Nasza cena

42,42 zł

49,90 zł

RABAT 15%

W sprzedaży od 10.05.2019r.

Dodaj do przechowalni

Wielka księga jogurtów

Ponad 200 przepisów jak zrobić domowy jogurt i wykorzystać go w zdrowych posiłkach 

Kuchnia, Wielka Księga przepisów

Pat Crocker

  • ISBN: 978-83-8087-538-8
  • format 178 x 254 mm
  • 324 strony
  • oprawa miękka ze skrzydełkami


Zobacz, jak łatwo przyrządzić samodzielnie w domu smaczne i zdrowe jogurty, które składają się tylko
ze świeżego mleka i naturalnych dodatków!

Producenci komercyjnych jogurtów prześcigają się w wymyślaniu najróżniejszych kombinacji rodzajów i smaków, przeważnie przez dodawanie składników o wątpliwej wartości odżywczej. Tymczasem samodzielne przygotowanie tego produktu jest dziecinnie proste – wystarczy kilka chwil, by zapełnić nim całą lodówkę.


3 SKŁADOWE DOMOWEGO JOGURTU
Tylko co zrobić, by szybko i tanio otrzymać zdrowy i pełnowartościowy jogurt? Wystarczy odpowiednio dopasować trzy główne czynniki: świeże mleko, żywe kultury bakterii i temperaturę. A ponieważ to ty decydujesz o wszystkich dodatkach, masz kontrolę nad tym, jakie będą proporcje płynów (mleka krowiego, owczego czy koziego), cukru i tłuszczu. Poza tym domowy jogurt nie zawiera żadnych chemicznych środków konserwujących, sztucznych barwników czy dodatków smakowych.

Autorka bestsellerów, Pat Crocker, podpowiada, jak wyprodukować domowym sposobem aż 25 różnych rodzajów jogurtów i do czego można je potem wykorzystać w kuchni. Oprócz takich klasyków, jak jogurt czekoladowy, truskawkowy, kokosowy czy z owocami, znajdziesz tu również bardziej oryginalne propozycje, jak np. jogurt cytrynowy,
o smaku francuskiej wanilii czy mokki.


200 POMYSŁÓW NA DANIA
W książce czeka na ciebie także ponad 200 pomysłów na dania, w których wykorzystuje się zdrowotny potencjał jogurtu. Przepisy te nawiązują do tradycji kuchni włoskiej, greckiej, tureckiej czy bałtyckiej i wyróżniają się wysoką zawartością błonnika, witamin i dużą ilością składników mineralnych.

Wykorzystaj w kuchni wyjątkowe atuty jogurtów i przygotuj m.in.:
  - Korzenną salsę gruszkową,
  - Aioli z awokado,
  - Zupę ze słodkich ziemniaków z przyprawą curry,
  - Malinowe krówki,
  - Cytrynowe ciasto jogurtowe.


O ZDROWIU
Wielka księga jogurtów zawiera również część poświęconą zdrowiu ludzkiego organizmu. Pat Crocker opisuje siedem głównych układów w naszym ciele. Wyjaśnia, na czym polega ich rola, wskazuje najczęstsze problemy i dolegliwości oraz podpowiada, w jaki sposób można zmieniać dietę i styl życia, aby każdy z nich funkcjonował optymalnie.
 




Pat Crocker
jest specjalistką w dziedzinie kulinarnego zastosowania ziół. Zawodowo zajmuje się także ekonomią prowadzenia gospodarstwa domowego. Od ponad dwudziestu lat pisze i opowiada o ziołach i zagadnieniach związanych ze zdrowiem. Jest autorką siedmiu książek kucharskich i trzech książek o ziołach, które wielokrotnie zdobywały różne wyróżnienia na arenie międzynarodowej.

 

POLECAMY RÓWNIEŻ: